Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις ΠΥΣΠΕ Δημοσιεύσεις (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)

Δημοσιεύσεις (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ Πειραιά- Παρασκευή 23.04.2021

Την Παρασκευή 23.04.2021 θα συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ Πειραιά με βασικά θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

-Γνωμοδότηση για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών/διδακτορικών τίτλων σπουδών εκπαιδευτικών Π.Ε.

-Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς ΠΕ.

«Οδηγίες και χρονοδιάγραμμα σχετικά με την υποβολή δικαιολογητικών συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών κατά το σχολικό έτος 2020-2021»

ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021 (ΗΤΟΙ 21/6/2021 ΚΑΙ 31/8/2021) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και τις ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του ιού covid-19, τον αριθμό των αιτήσεων παραίτησης, οι οποίες υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία καθώς και τον προγραμματισμό των εργασιών προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καταχώρισης των υπηρεσιακών στοιχείων στην αντίστοιχη ηλεκτρονική πλατφόρμα, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Α. Στις 23/04/2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Πειραιά με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, κατά την οποία θα συζητηθεί ο τρόπος διεκπεραίωσης των αιτήσεων και θα διευκρινιστούν τυχόν απορίες και προβληματισμοί. Η παρουσία των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών κρίνεται απαραίτητη.

Β. Κατά το χρονικό διάστημα από 10/05/2021 έως και 18/06/2021, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά συνταξιοδότησης, στην έδρα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά επί της οδού Καραολή Δημητρίου 50, Πειραιά, στον 4ο όροφο κατόπιν επικοινωνίας προκειμένου να οριστεί ο χρόνος συνάντησης. Σχετικά με τον τρόπο προγραμματισμού συνάντησης θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Γ. Ο/Η ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός είναι ο μόνος υπεύθυνος/η για την ορθή συμπλήρωση των αιτήσεων και των υπεύθυνων δηλώσεων και συνεπώς, κατά τον χρόνο της προγραμματισμένης συνάντησης οφείλει να έχει συμπληρωμένα όλα τα σχετικά έγγραφα με δική του/της ευθύνη. Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι το σύνολο των δικαιολογητικών κατατίθεται σε πέντε (5) αντίτυπα έκαστο.

Δ. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν οργανικά σε σχολικές μονάδες της Β' και Γ' Πειραιά και αδυνατούν να μεταβούν στην έδρα της Υπηρεσίας μπορούν να αποστείλουν τα δικαιολογητικά αρχικά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εν συνεχεία ταχυδρομικά.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ 2021-2022

Εκδόθηκαν στις 16/4/2021 οι εγκύκλιοι αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Υπηρεσίες και Φορείς αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ και σε ΠΥΣΠΕ, δομές ΕΑΕ, ΚΕΣΥ για το έτος 2021-2022.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται: από 20/04/2021 μέχρι 27/04/2021 και ώρα 15:00.

Οι αιτήσεις απόσπασης υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του ΥΠΑΙΘ (ιστοσελίδα: https://opsyd.sch.gr/).

Εφιστούμε την προσοχή στην ενδελεχή μελέτη των εγκυκλίων και στη σωστή μεταφόρτωση του αρχείου δικαιολογητικών: όλα τα δικαιολογητικά ψηφιακά σαρωμένα (με ανάλυση 200 ή 300 dpi σε ασπρόμαυρο) σε ένα ενιαίο αρχείο το οποίο πρέπει να μεταφορτωθεί ΠΡΙΝ την «Οριστική Καταχώριση» της αίτησης.

Για την εγκύκλιο αποσπάσεων σε φορείς πατήστε εδώ

Για την εγκύκλιο αποσπάσεων σε ΠΥΣΠΕ_ΠΥΣΔΕ πατήστε εδώ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ Π/Υ ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

Ανάρτηση Στοιχείων Εκτέλεσης Προυπολογισμού της Δ.Π.Ε. Πειραιά για το μήνα Μάρτιο 2021. Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ

Μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Πειραιά για την 25η Μαρτίου

Αγαπητές συναδέλφισσες / αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτή τη χρονική περίοδο, πιο πολύ από καμία άλλη, έχουμε την ανάγκη να αισθανθούμε την ελπίδα  που μπορεί να μας διαχύσει αυτή η χαρούμενη επέτειος της ανεξαρτησίας μας, της γιορτής της ελευθερίας και της απαλλαγής από την τυραννική εξουσία. Ημέρα μεστή συμβολισμών, ευκαιρία αναστοχασμού και  χάραξης νέων οδών προόδου και ευημερίας.

Όροι, όπως Ελληνικός Διαφωτισμός και οράματα του Ρήγα, ονόματα καπεταναίων, καραβοκύρηδων, ηρώων (ανδρών και γυναικών), σημαδεύουν την πορεία μας από το σήμερα προς ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον που όλοι προσδοκούμε να δούμε να χαράζει.

Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού και της Λύτρωσης από το σκότος της υποταγής έχει ξεχωριστό συμβολισμό σήμερα. Μόνο με αποφασιστικότητα, ενότητα και προσήλωση στους στόχους μας, χαρακτηριστικά που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά όλα αυτά τα χρόνια θα καταφέρουμε μέσα από τις επιτυχίες μας να τιμήσουμε όσους με αρετή και τόλμη ζήτησαν να αποτινάξουν την οθωμανική κυριαρχία.

Και ο ρόλος της παιδείας,από τότε, πάντα επίκαιρος και ζωντανός:η στήριξη της γλώσσας και της καλλιέργειάς μας, όπως – παρά τις τεράστιες αντιξοότητες – συμβαίνει και σήμερα. Ο δάσκαλος πλάι στα νιάτα, το μέλλον όλων μας.

Η τόλμη ηρώων, όπως ο Μιλτιάδης και ο Θεμιστοκλής ήταν έμπνευση για ήρωες όπως ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσσας, η Μπουμπουλίνα, ο Καραϊσκάκης. Και πάλι, σήμερα έμπνευση και κληρονομιά είναι για τους «ήρωες» γιατρούς και εκπαιδευτικούς της μικρής μας χώρας.

Όλοι μαζί οι ήρωες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, μία υπόσχεση τιμούν, την υπόσχεση που έδωσε ο Γεωργάκης Ολύμπιος στον Αλέξανδρο Υψηλάντη:«… οπόταν κριθή αρμόδιος ο καιρός να μας δοθή η αποφασιστική σας προσταγή, υπόσχομαι να την εξακολουθήσω με την υστερινή ρανίδα του αίματός μου, χωρίς ποτέ να με δειλιάση καμιά ανθρώπινος περίστασις..».

Ας θυμηθούμε τους στίχους του Α. Κάλβου δίνοντας κι εμείς την ίδια υπόσχεση:

Όσοι το χάλκεον χέρι

βαρύ του φόβου αισθάνονται,

Ζυγόν δουλείας, ας έχωσι’

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία…

Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων μετάθεσης σχολικού έτους 2020-2021.

Για την εγκύκλιο μεταθέσεων μελών ΕΕΠ_ΕΒΠ πατήστε εδώ

Για τις διευκρινίσεις επί της εγκυκλίου των μεταθέσεων πατήστε εδώ

Για το έντυπο βελτίωσης θέσης πατήστε εδώ

Για το έντυπο μετάθεσης πατήστε εδώ

Για τον πίνακα οργανικών κενών ΚΕΣΥ πατήστε εδώ

Για τον πίνακα οργανικών κενών ΣΜΕΑΕ πατήστε εδώ

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Ανακοινώσεις ΠΥΣΠΕ Δημοσιεύσεις (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)