Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Διοικητικά Θέματα Σχολικές Δραστηριότητες (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)

Σχολικές Δραστηριότητες (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)

7181 Ημερίδα εξ αποστάσεως «Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και  οι  Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Αν. Αττικής και Δ.  Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το  Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»  και  το Δίκτυο για το  Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνουν ημερίδα εξ αποστάσεως με τίτλο  ««Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση». Η ημερίδα θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/5/20, 17:30 – 19.40,  μέσω  ηλεκτρονικής πλατφόρμας . 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την  ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο  έγγραφο  μέχρι την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 και ώρα 11 π.μ.  Οι  συμμετοχές για κάθε Διεύθυνση  είναι περιορισμένες.
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ (18 ΜΑΪΟΥ)

Όπως κάθε χρόνο, πολλά μουσεία της χώρας μας, στο πλαίσιο του  εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 18/5/ 2020 διοργανώνουν δράσεις για  το κοινό, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και προτάσεις για παιδιά, νέους και οικογένειες. Το θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων  (ICOM)  για τον φετινό εορτασμό είναι: «Μουσεία για την Ισότητα.  Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή». Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που  επιβάλλει η πανδημία, οι δράσεις του φετινού εορτασμού θα γίνουν  ψηφιακά.
Μερικές από τις δράσεις που προβλέπονται για φέτος  θα μπορούσαν να  αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές/ήτριες. Μπορείτε να  επιλέξετε από τον επισυναπτόμενο  κατάλογο, ανάλογα με τα  ενδιαφέροντα και την ηλικία των μαθητών/ητριών σας και τα θέματα με τα  οποία έχετε ασχοληθεί. 

 

Παραμύθια, Οδηγοί, Δράσεις Αγωγής Υγείας-Εκπαιδευτικό Υλικό στην εποχή του Κορονοϊού

Στους ακόλουθους συνδέσμους θα βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό Αγωγής Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει: Παραμύθια και ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά, Οδηγό συναισθηματικής διαχείρισης, χρηστικές οδηγίες για εκπαιδευτικούς- μαθητές- γονείς, συμβουλές διαχείρισης παιδιών και εφήβων, αφίσα προβληματισμού, οδηγό για παιδιά με Αυτισμό, συμβουλές για την παραμονή στο σπίτι, οδηγίες για τα περιοριστικά μέτρα, συμβουλές για τις νέες συνθήκες,οδηγίες για σωστή διατροφή και άσκηση στο σπίτι,αφίσα για τον καθαρισμό των χεριών,στρατηγικές κατά του άγχους των μαθητών στις Πανελλήνιες,Οδηγίες στους γονείς για την ψυχική στήριξη των παιδιών,ευχάριστες και βοηθητικές δράσεις και δραστηριότητες, οδηγό για θαρραλέα παιδιά (στα Αγγλικά και Ιταλικά), οδηγίες για την ανησυχία και το άγχος στην πανδημία (στα Αγγλικά), δράση ζωγραφικής για την πανδημία, γλωσσάρι της πανδημίας, δράσεις δημιουργίας στο σπίτι, κινητοποίηση των παιδιών για μελέτη,δραστηριότητες ενδυνάμωσης των σχέσεων μέσα από την τηλε-εκπαίδευση,αφίσα-μάσκα για τη διδασκαλία,δραστηριότητες για την επιστροφή στο σχολείο,παρουσιάσεις για την προστασία του εαυτού και των άλλων στο σχολείο. 

Α: https://drive.google.com/open?id=1oeV5HFsWDfVi1Gx3ugyP84Zg0bLnKWBZ

Β. : https://drive.google.com/open?id=1VOCw7VmJjjA8sOgsgzVOWe6oHbFpe3vG

6698 Πρόσκληση Συμμετοχής στη Δράση Πολιτιστικών Θεμάτων «Βρες μια ιστορία…»

Στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και σε συνέχεια της  προσπάθειας υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η  Διεύθυνση Π.Ε.  Πειραιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’,  Β΄, Γ’, Δ’ Αθήνας και Ανατ. Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών  Θεμάτων, απευθύνει στους/στις εκπαιδευτικούς και τους/τις  μαθητές/τριες τους, πρόσκληση συμμετοχής στη δράση με θέμα «Βρες μια  ιστορία…».
Με αφορμή τις εικονογραφικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο της βραβευμένης  εικονογράφου Κέλλυς Ματαθία-Κόβο  σχετικά με τον εγκλεισμό μας στο  σπίτι, σχεδιάστηκε από τις Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων η δράση  δημιουργικής γραφής με θέμα: «Βρες μια ιστορία…». (Δείτε αναλυτικές  πληροφορίες και τον τρόπο συμμετοχής στα συνημμένα).
Οι ιστορίες θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 31/5/2020   στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
6698  Βρες μια ιστορία
4 φωτογραφίες

   

minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Διοικητικά Θέματα Σχολικές Δραστηριότητες (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)