Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας

Αγωγή Υγείας

Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας:  Καμπέρη Μαρίαagogi

Τηλ.Επικ.:  2104120913, 6945817087
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών

Σχετικά με τις εκδηλώσεις τέλους της χρονιάς, σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις από 11-06-21 Ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού,τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.minedu.gov.gr/news/49012-11-06-21-anakoinoseis-tou-ypourgeiou-paideias-kai-thriskevmaton-sxetika-me-ta-metra-kata-tou-koronoioy, ισχύουν τα εξής:


Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών για θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοινώνονται τα εξής:

 • Εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών: μετά την 27η Ιουνίου 2021, σε ανοιχτούς χώρους με πληρότητα έως 75%, με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας (χειρουργικής) για όλους τους παρευρισκόμενους, μόνο με καθήμενους και όχι όρθιους επισκέπτες, με υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους με υποχρεωτική ταξιθεσία και ελάχιστη απόσταση μεταξύ των θέσεων 1,5 μέτρο, με χρήση μουσικής μόνο από μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, χωρίς συνοδεία χορωδίας ή χορών, με απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων μεταξύ της σκηνής/ή της εξέδρας και της πρώτης σειράς θεατών, χωρίς υπηρεσίες εστίασης ή παροχής φαγητού ή ποτού. Η είσοδος των μαθητών/φοιτητών, εκπαιδευτικών, προσωπικού και επισκεπτών θα είναι εφικτή μόνο με επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη δεύτερη δόση), είτε βεβαίωσης αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή αντιγονικού τεστ (rapid-test) 24 ωρών, είτε δήλωσης αρνητικού self-test 24 ωρών είτε βεβαίωσης νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Επιπλέον:

 • Πριν από κάθε ομιλία, θα πραγματοποιείται από το προσωπικό καθαριότητας απολύμανση των επιφανειών του αναλογίου με αλκοολούχο διάλυμα με ελάχιστη συγκέντρωση αλκοόλης 70%.
 • Απαγορεύονται τα διαλείμματα κατά τη διάρκεια της τελετής. Εξαιρούνται ολιγόλεπτες παύσεις για τεχνικούς λόγους κατά τη διάρκεια των οποίων οι θεατές παραμένουν στις θέσεις τους
 • Οι θέσεις, τα καθίσματα και οι καρέκλες θα πρέπει να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση. (Οι σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμες: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf)
 • Θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό αλκοολούχου διαλύματος 70% σε όλες τις εισόδους και εξόδους και σε εμφανή διάσπαρτα σημεία στον χώρο της εκδήλωσης.
 • Προτείνεται η μονοδρόμηση των διαδρόμων που διατρέχουν τον χώρο. Θα πρέπει να υπάρχει ειδική σήμανση σε όσους χώρους αναμένεται να υπάρχει σειρά αναμονής, για την τήρηση ελάχιστης απόστασης ασφαλείας.
 • Προτείνεται η περισχοίνιση όπου είναι εφικτό προκειμένου να διασφαλίζει την ομαλή ροή του κοινού.
 • Προτείνεται οι πύλες εισόδου να είναι ανοιχτές για χρονικό διάστημα που θα είναι ικανοποιητικό για την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την πρόσβαση (τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την τελετή).
 • Σε περίπτωση διεξαγωγής περισσότερων από μια εκδηλώσεων την ίδια ημέρα, προτείνεται επαρκές χρονικό διάστημα μεταξύ της λήξης μίας εκδήλωσης και της έναρξης της επόμενης (τουλάχιστον μια ώρα και ανάλογα με τον αριθμό των επισκεπτών και τις προδιαγραφές του χώρου), έτσι ώστε να μπορούν να αποχωρήσουν οι επισκέπτες της πρώτης και να εισέλθουν οι επισκέπτες της δεύτερης χωρίς να συμπέσουν και χωρίς να παρατηρείται συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους. Έτσι θα υπάρχει και επαρκής χρόνος για απολύμανση μεταξύ των εκδηλώσεων.
 • Προτείνεται η σταδιακή είσοδος και έξοδος ανά σειρά, με τον υποχρεωτικό συντονισμό της ροής από το προσωπικό, και ιδανικά η σταδιακή άφιξη του κοινού ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλες ουρές. Οι θύρες εισόδου και εξόδου των επισκεπτών στους χώρους των εκδηλώσεων θα πρέπει να είναι διαφορετικές, όπου αυτό είναι εφικτό.
 • Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή αναμονή σε ουρά του κοινού, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης όσο και σε άλλες πιθανές ροές (π.χ. από τον χώρο στάθμευσης).

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Π.Ε Πειραιά

Μαρία Καμπέρη

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις».

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργάνωσε Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις», την Τρίτη 13-4-2021 στις 10:30-13:00. Στην πολύ ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας, καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέα δεδομένα τόσο στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το άνοιγμα των σχολείων θα μας επαναφέρει σε μια νέα εμπειρία της τάξης, μπροστά σε ποικίλα θέματα που θα χρειαστεί να επιλυθούν και να επαναπροσδιοριστούν, με στόχο την προσαρμογή και υποστήριξη των μαθητών μας. Στην επιμορφωτική συνάντηση απαντήθηκαν ερωτήσεις εκπαιδευτικών και παρουσιάστηκαν προτάσεις από τον Δρ Χρήστο Δημητρακόπουλο, Υπεύθυνο του Ψυχολογικού Ιατρείου Ενηλίκων του Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά

Επιμορφωτική Συνάντηση Αγωγής Υγείας με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις».

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας, διοργάνωσε Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις», την Τρίτη 13-4-2021 στις 10:30-13:00. Στην πολύ ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας, καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέα δεδομένα τόσο στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το άνοιγμα των σχολείων θα μας επαναφέρει σε μια νέα εμπειρία της τάξης, μπροστά σε ποικίλα θέματα που θα χρειαστεί να επιλυθούν και να επαναπροσδιοριστούν, με στόχο την προσαρμογή και υποστήριξη των μαθητών μας. Στην επιμορφωτική συνάντηση απαντήθηκαν ερωτήσεις εκπαιδευτικών και παρουσιάστηκαν προτάσεις από τον Δρα Χρήστο Δημητρακόπουλο, Υπεύθυνο του Ψυχολογικού Ιατρείου Ενηλίκων του Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά

Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων για συμμετοχή σε ενημέρωση με θέμα: «Κοντά στους Γονείς: Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση»

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, διά της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,διοργανώνει ενημέρωση στους γονείς/κηδεμόνες των σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση»
Ο νέος κορωνοϊός μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές και ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας ψυχολόγοι του οργανισμού απευθύνονται σε γονείς δίνοντάς τους βασικές συμβουλές προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο.

Διαδικτυακή Επιμόρφωση Αγωγής Υγείας με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Γ’, Δ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου των εκπαιδευτικών, διοργανώνουν Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο:

«Εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή εν μέσω Πανδημίας».
Εισηγητές στην επιμορφωτική συνάντηση θα είναι 1) η κυρία Ελένη Λαζαράτου, Παιδοψυχίατρος, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη της Υπηρεσίας  Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2) η κα Ξανθή ∆εδούκου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος στον Εθνικό Οργανισµό ∆ηµόσιας Υγείας.
3) ο κος Τάκης Παναγιωτόπουλος, Παιδίατρος-Επιδημιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες (Σκοποθεσία & θεματική Σεμιναρίου, ημερομηνία και χρόνος διεξαγωγής, εισηγητές, πλατφόρμα υλοποίησης, σύνδεσμος φόρμας εγγραφής) δείτε τη σχετική συνημμένη Πρόσκληση με αρ. Πρωτ 21659/19-11-2020.
Να είστε όλοι καλά!

Webinar Αγωγής Υγείας με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

 • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας