Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας

Αγωγή Υγείας

Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας:  Χρυσοστομίδης Πέτροςagogi

Τηλ.Επικ.:  2104120913, 6977434485
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Διαδικτυακή Επιμόρφωση Αγωγής Υγείας με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Γ’, Δ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου των εκπαιδευτικών, διοργανώνουν Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο:

«Εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή εν μέσω Πανδημίας».
Εισηγητές στην επιμορφωτική συνάντηση θα είναι 1) η κυρία Ελένη Λαζαράτου, Παιδοψυχίατρος, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη της Υπηρεσίας  Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2) η κα Ξανθή ∆εδούκου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος στον Εθνικό Οργανισµό ∆ηµόσιας Υγείας.
3) ο κος Τάκης Παναγιωτόπουλος, Παιδίατρος-Επιδημιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες (Σκοποθεσία & θεματική Σεμιναρίου, ημερομηνία και χρόνος διεξαγωγής, εισηγητές, πλατφόρμα υλοποίησης, σύνδεσμος φόρμας εγγραφής) δείτε τη σχετική συνημμένη Πρόσκληση με αρ. Πρωτ 21659/19-11-2020.
Να είστε όλοι καλά!

Webinar Αγωγής Υγείας με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας  διοργανώνει  Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση στις 11/10 με θέμα: «Ζητήματα Υγείας και Πρόληψης στις Σχολικές Μονάδες εν μέσω Πανδημίας: Προβλήματα και Προοπτικές».

Εισηγητές στην επιμορφωτική συνάντηση θα είναι ο κος Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής-Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά  και η κα Σοφία Καρατζούνη, Επισκέπτρια Υγείας-Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά. 

Για περισσότερες πληροφορίες (θεματική & σκοποθεσία επιμορφωτικής συνάντησης, φόρμα εγγραφής, χρόνος υλοποίησης,πλατφόρμα υλοποίησης) δείτε σχετικά το συνημμένο αρχείο.

Webinar ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση (12/10) με θέμα "Διαχείριση COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες: Προβλήματα και Προοπτικές"

          

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας διοργανώνει 

Επιμορφωτική διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα:

«Διαχείριση COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες: Προβλήματα και Προοπτικές»

τη Δευτέρα 12/10/2020.  

Εισηγητές  θα είναι η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου και ο κύριος Γκίκας Μαγιορκίνης,

μέλη και οι δύο της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας

από Λοιμογόνους Παράγοντες (Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων) του Υπουργείου Υγείας

για τη διαχείριση του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε σχετικά (link εγγραφής στην επιμόρφωση, ημέρα & ώρες,

τρόπος σύνδεσης, Σκοπός επιμόρφωσης, βιογρ. στοιχεία εισηγητών) το συνημμένο αρχείο.

 

                     Επιμορφωτική Συνάντηση Αγωγής Υγείας «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ COVID-19 ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Γ

 

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Διαχείριση Άγχους και Στρες την Εποχή του Κορωνοϊού»

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας, Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ συνδιοργανώνουν  διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση Άγχους και Στρες την Εποχή του Κορωνοϊού».

Για περισσότερες πληροφορίες (θεματική σεμιναρίου, σκοποθεσία, φόρμα εγγραφής, χρόνος υλοποίησης,πλατφόρμα υλοποίησης) δείτε σχετικά το συνημμένο αρχείο.

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας «Διαχείριση Άγχους και Στρες την Εποχή του Κορωνοϊού» 

Διαδικτυακό Εισαγωγικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του φαινομένου των Εξαρτήσεων με έμφαση στον χώρο του Σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Γ’, Δ’ και Δυτικής Αττικής, με τις Διευθύνσεις Δ.Ε. Γ’, Δ’ και Δυτικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας και σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν  Εισαγωγικό Σεμινάριο με θέμα: «Κριτικές Προσεγγίσεις της επιστήμης της Ψυχολογίας στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Εξάρτησης, με έμφαση στον χώρο του Σχολείου».

Για περισσότερες πληροφορίες (θεματική σεμιναρίου, σκοποθεσία, φόρμα εγγραφής, χρόνος υλοποίησης,πλατφόρμα υλοποίησης) δείτε σχετικά το συνημμένο αρχείο.

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας "Κριτικές Προσεγγίσεις της Ψυχολογίας στην Πρόληψη & Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων με έμφαση στον χώρο του Σχολείου"

Παραμύθια, Οδηγοί, Δράσεις Αγωγής Υγείας-Εκπαιδευτικό Υλικό στην εποχή του Κορονοϊού (επιμέλειας Π.Σ.Ε.Α.Υ.)

Στους ακόλουθους συνδέσμους-επιμέλειας του Πανελήνιου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας (Π.Σ.Ε.Α.Υ.)- θα βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό  που συναρθρώνεται (πολύ δημιουργικά) με τις θεματικές της Αγωγής Υγείας και τις ιδιαίτερες ανάγκες-σχολικές,διδακτικές, εκπαιδευτικές, ψυχοσυναισθηματικές, κοινωνικές- που ανακύπτουν (εκπαιδευτικών, παιδιών, οικογενειών), εν μέσω, αλλά και στην μετά-περίοδο, της πανδημίας. 

Α: https://drive.google.com/open?id=1oeV5HFsWDfVi1Gx3ugyP84Zg0bLnKWBZ

Β. : https://drive.google.com/open?id=1VOCw7VmJjjA8sOgsgzVOWe6oHbFpe3vG

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας