Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας Εγκύκλιοι - Έγγραφα Σχολικές Δραστηριότητες (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)

Σχολικές Δραστηριότητες (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)

18651 Α. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "1821-2021 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" - B. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ 1821

Α. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β’, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα: «1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση».Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 17:00-20:00, μέσω της πλατφόρμας Webex, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς , τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πρόγραμμα Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) ,  το Ίδρυμα Λαμπράκη, τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση (ΟΙΕΕ), το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Ομάδα Έργου «Επιστήμη   και    Κοινωνία»   -  «200    Χρόνια    από    την    Ελληνική Επανάσταση» από Ιόνιο Πανεπιστήμιο με στήριξη Ελληνικού   Ιδρύματος  Έρευνας  και Καινοτομίας. Δηλώσεις συμμετοχής  στην ηλεκτρονική φόρμα  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 .  Η παρουσίαση της ημερίδας θα γίνει επίσης στην ελληνική νοηματική από τον κ. Φουφουδάκη Ματθαίο, Εκπαιδευτικό ΠΕ01, Διερμηνέα ΕΝΓ.  

Β. Οι ως άνω Διευθύνσεις προτίθενται να ιδρύσουν Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: «1821, πριν και μετά: Όταν όλα αλλάζουν. Η περίπτωση της Αττικής» με ενδεικτική θεματολογία που επισυνάπτεται. Για να ενταχθεί μια σχολική μονάδα στο δίκτυο θα πρέπει να υλοποιεί σχολικό πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα που εντάσσεται στην ευρύτερη θεματολογία του. Το δίκτυο θα υποστηριχθεί με σειρά σεμιναρίων, συνεργασίες, προτάσεις, καθώς και με εκπαιδευτικό υλικό.

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

 

- ΈΓΓΡΑΦΟ "ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ 1821-2021 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ

 

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ- ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

 

 

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση (12/10) με θέμα "Διαχείριση COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες: Προβλήματα και Προοπτικές"

          

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας διοργανώνει 

Επιμορφωτική διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα:

«Διαχείριση COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες: Προβλήματα και Προοπτικές»

τη Δευτέρα 12/10/2020.  

Εισηγητές  θα είναι η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου και ο κύριος Γκίκας Μαγιορκίνης,

μέλη και οι δύο της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας

από Λοιμογόνους Παράγοντες (Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων) του Υπουργείου Υγείας

για τη διαχείριση του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε σχετικά (link εγγραφής στην επιμόρφωση, ημέρα & ώρες,

τρόπος σύνδεσης, Σκοπός επιμόρφωσης, βιογρ. στοιχεία εισηγητών) το συνημμένο αρχείο.

 

                     Επιμορφωτική Συνάντηση Αγωγής Υγείας «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ COVID-19 ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Γ

 

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας Εγκύκλιοι - Έγγραφα Σχολικές Δραστηριότητες (δεν θα δημοσιεύετε άρθρα σε αυτή την κατηγορία!)