Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις».

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, διοργάνωσε Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις», την Τρίτη 13-4-2021 στις 10:30-13:00. Στην πολύ ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας, καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέα δεδομένα τόσο στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το άνοιγμα των σχολείων θα μας επαναφέρει σε μια νέα εμπειρία της τάξης, μπροστά σε ποικίλα θέματα που θα χρειαστεί να επιλυθούν και να επαναπροσδιοριστούν, με στόχο την προσαρμογή και υποστήριξη των μαθητών μας. Στην επιμορφωτική συνάντηση απαντήθηκαν ερωτήσεις εκπαιδευτικών και παρουσιάστηκαν προτάσεις από τον Δρ Χρήστο Δημητρακόπουλο, Υπεύθυνο του Ψυχολογικού Ιατρείου Ενηλίκων του Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά

Επιμορφωτική Συνάντηση Αγωγής Υγείας με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις».

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Π.Ε Γ΄ Αθήνας, διοργάνωσε Επιμορφωτική Συνάντηση με θέμα: «Μετά την καραντίνα. Η επιστροφή στην κανονικότητα της σχολικής ζωής : Προβληματισμοί και Προτάσεις», την Τρίτη 13-4-2021 στις 10:30-13:00. Στην πολύ ιδιαίτερη συνθήκη της πανδημίας, καλούμαστε να προσαρμοζόμαστε διαρκώς σε νέα δεδομένα τόσο στην προσωπική και οικογενειακή μας ζωή όσο και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το άνοιγμα των σχολείων θα μας επαναφέρει σε μια νέα εμπειρία της τάξης, μπροστά σε ποικίλα θέματα που θα χρειαστεί να επιλυθούν και να επαναπροσδιοριστούν, με στόχο την προσαρμογή και υποστήριξη των μαθητών μας. Στην επιμορφωτική συνάντηση απαντήθηκαν ερωτήσεις εκπαιδευτικών και παρουσιάστηκαν προτάσεις από τον Δρα Χρήστο Δημητρακόπουλο, Υπεύθυνο του Ψυχολογικού Ιατρείου Ενηλίκων του Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά

Πρόσκληση γονέων και κηδεμόνων για συμμετοχή σε ενημέρωση με θέμα: «Κοντά στους Γονείς: Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση»

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, διά της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,διοργανώνει ενημέρωση στους γονείς/κηδεμόνες των σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά με θέμα «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση»
Ο νέος κορωνοϊός μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές και ενδέχεται να επιβαρύνουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις εν μέρει χάρη στην ανθεκτικότητα και ζητούμενο πλέον είναι καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα ενδυναμώνοντας τον εαυτό μας. Μέσω της συγκεκριμένης ομιλίας ψυχολόγοι του οργανισμού απευθύνονται σε γονείς δίνοντάς τους βασικές συμβουλές προκειμένου να φροντίσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες και να μπορέσουν να φροντίσουν τις ανάγκες των παιδιών τους.Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο έγγραφο.

Διαδικτυακή Επιμόρφωση Αγωγής Υγείας με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Γ’, Δ’ Αθήνας και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου των εκπαιδευτικών, διοργανώνουν Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο:

«Εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή εν μέσω Πανδημίας».
Εισηγητές στην επιμορφωτική συνάντηση θα είναι 1) η κυρία Ελένη Λαζαράτου, Παιδοψυχίατρος, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη της Υπηρεσίας  Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα - Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
2) η κα Ξανθή ∆εδούκου, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος στον Εθνικό Οργανισµό ∆ηµόσιας Υγείας.
3) ο κος Τάκης Παναγιωτόπουλος, Παιδίατρος-Επιδημιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες (Σκοποθεσία & θεματική Σεμιναρίου, ημερομηνία και χρόνος διεξαγωγής, εισηγητές, πλατφόρμα υλοποίησης, σύνδεσμος φόρμας εγγραφής) δείτε τη σχετική συνημμένη Πρόσκληση με αρ. Πρωτ 21659/19-11-2020.
Να είστε όλοι καλά!

Webinar Αγωγής Υγείας με θέμα: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ»

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση «ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

 Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας  διοργανώνει  Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση στις 11/10 με θέμα: «Ζητήματα Υγείας και Πρόληψης στις Σχολικές Μονάδες εν μέσω Πανδημίας: Προβλήματα και Προοπτικές».

Εισηγητές στην επιμορφωτική συνάντηση θα είναι ο κος Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής-Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά  και η κα Σοφία Καρατζούνη, Επισκέπτρια Υγείας-Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής Τζανείου Γ.Ν. Πειραιά. 

Για περισσότερες πληροφορίες (θεματική & σκοποθεσία επιμορφωτικής συνάντησης, φόρμα εγγραφής, χρόνος υλοποίησης,πλατφόρμα υλοποίησης) δείτε σχετικά το συνημμένο αρχείο.

Webinar ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση (12/10) με θέμα "Διαχείριση COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες: Προβλήματα και Προοπτικές"

          

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας διοργανώνει 

Επιμορφωτική διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα:

«Διαχείριση COVID-19 στις Σχολικές Μονάδες: Προβλήματα και Προοπτικές»

τη Δευτέρα 12/10/2020.  

Εισηγητές  θα είναι η κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου και ο κύριος Γκίκας Μαγιορκίνης,

μέλη και οι δύο της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας

από Λοιμογόνους Παράγοντες (Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων) του Υπουργείου Υγείας

για τη διαχείριση του κορονοϊού.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε σχετικά (link εγγραφής στην επιμόρφωση, ημέρα & ώρες,

τρόπος σύνδεσης, Σκοπός επιμόρφωσης, βιογρ. στοιχεία εισηγητών) το συνημμένο αρχείο.

 

                     Επιμορφωτική Συνάντηση Αγωγής Υγείας «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ COVID-19 ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Γ

 

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας Σεμινάρια - Εκδηλώσεις