Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα "Τα Συναισθήματα στη Σχολική Ζωή μέσω της Τέχνης"

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας διοργανώνει σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Γ’ Αθήνας, βιωματικό εισαγωγικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Τα συναισθήματα στη σχολική ζωή μέσω της τέχνης».Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω (Λεωφ. Θηβών και Ιερολοχιτών 1) το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 από 09:00 έως 14:00 και απευθύνεται σε όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. 

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας_Τα Συναισθήματα στη Σχολική Ζωή μέσω της Τέχνης

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα "Παιδαγωγική Φρενέ: Αρχές και Τεχνικές για την Κοινωνική, Συναισθηματική και Γνωστική Ανάπτυξη των Παιδιών στο Σχολείο της Κοινότητας"

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας διοργανώνει, σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα για τη διάδοση της παιδαγωγικής Φρενέ στην Ελλάδα «Το Σκασιαρχείο - Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα Σχολείο της Κοινότητας», την Διεύθυνση Π.Ε. Γ’ Αθήνας και την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά, σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Παιδαγωγική Φρενέ: Αρχές και τεχνικές για την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών στο Σχολείο της Κοινότητας».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά το συνημμένο πρόγραμμα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017 από τις 09:00 έως 14:00 και απευθύνεται σε όλες/ους τις/τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά.

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας_Παιδαγωγική Φρενέ για ένα Σχολείο της Κοινότητας

Βιωματικό Σεμινάριο Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα: «Δεξιότητες για παιδιά Δημοτικού». Πρόκειται για εκπαιδευτικό υλικό που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα Δημοτικά Σχολεία και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης, προαγωγής της υγείας και προστασίας του παιδιού του Δημοτικού. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Οδοιπορικό» (Κρυστάλλη 49, Περιστέρι) και περιλαμβάνει έξι συναντήσεις (επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου). Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών λόγω του βιωματικού χαρακτήρα. 

 Πρόσκληση Εκπαιδευτικών

Δεξιότητες για Παιδιά Δημοτικού

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Βιωματικό Σεμινάριο Αγωγής Υγείας "Πρώτες Βοήθειες σε Επείγουσες Καταστάσεις στο Σχολείο" (20/3/2017)

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνει δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις στο σχολείο»,σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δια της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης αυτής.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 από 16.45 έως 20:00 στο 1ο Ειδικό Δ.Σ. Δραπετσώνας (Αγ. Δημητρίου & Αναπαύσεως 1, Δραπετσώνα).

Ημερίδα Αγωγής Υγείας με Θέμα "Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια" (15/3/2017)

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, δια του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια» στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά (Πειραιώς και Επονιτών 21) την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 από 16:00 έως 20:00.

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Ημερίδα Αγωγής Υγείας (15/3/2017)

Αίτηση συμμετοχής Ημερίδα Αγωγής Υγείας

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Αγωγή Υγείας Σεμινάρια - Εκδηλώσεις