Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά

Πολιτιστικά

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων: Αρβανιταντώνη ΒάσωimagesPo

Τηλ.Επικ.: 2104120913
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

9591 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Π.Ε-Α.Υ-Π.Θ.) 2019-20

Σχετικά  με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπ/σης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων), οι  Διευθύντριες/Διευθυντές, Προϊστάμενες/νοι των Σχολικών Μονάδων και οι συντονίστριες/στές των προγραμμάτων να λάβουν υπόψη τις  οδηγίες που εμπεριέχονται στο συνημμένο έγγραφο 1.
Η αποστολή του πίνακα (συνημμένο έγγραφο 2) από τις/τους Διευθύντριες/Διευθυντές  Προϊστάμενες/νοι των Σχολικών Μονάδων και η συμπλήρωση της σχετικής φόρμας (ο σύνδεσμος της φόρμας αναγράφεται στο συνημμένο έγγραφο 1) από τις/τους συντονίστριες/στές να έχουν ολοκληρωθεί έως και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.
Μετά την επαλήθευση των στοιχείων που θα αποσταλούν, θα εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις (βλέπε συνημμένο έγγραφο 1).
Με την ευχή να είστε πάντα υγιείς και δημιουργικοί!
 
1. 9591 ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ/ΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ )
2. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΔ 2019-20 (ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΝΤΡΙΕΣ-ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ/ΝΕΣ)
3. ΕΓΓΡΑΦΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.  (ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΠΣΔ)

9252 «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: “Βρες μια ιστορία”- ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: «Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση» - ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στο επισυναπτόμενο έγγραφο σας ενημερώνουμε:
α) για τις ιστορίες μαθητών και μαθητριών που επιλέχθηκαν,  την ηλεκτρονική διεύθυνση ανάρτησής τους και για το τι προγραμματίζεται να  γίνει με αυτές τις ιστορίες
β) για τη δυνατότητα παρακολούθησης της βιντεοσκόπησης της εξ αποστάσεως ημερίδας «Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση»
γ) για επίκαιρο εκπαιδευτικό πολιτιστικό υλικό

ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων Α/θμιας Εκπαίδευσης της Αττικής προτείνουμε εκπαιδευτικό υλικό με το συγκεκριμένο θέμα, που περιέχει:
- Ενδεικτικό κατάλογο βιβλίων για τη μουσική
- Η μουσική σε πίνακες ζωγραφικής
- Υλικό από το διαδίκτυο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
 
Το υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: https://blogs.sch.gr/varvan/2020/06/17/yliko-me-aformi-tin-pagkosmia-imera-moysikis/

Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή νοημοσύνη»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  και οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και  Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή  νοημοσύνη». 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/6/20, 17:30 – 19:30  μέσω της πλατφόρμας WebEx Events.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την  ηλεκτρονική φόρμα  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι  την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 11 π.μ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Με αφορμή την επιστροφή στο σχολείο, οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων των Δ/νσεων   Α/θμιας Εκπαίδευσης της Αττικής προτείνουμε εκπαιδευτικό υλικό με θέμα: «Καλοκαίρι μύρισε», που περιέχει: έθιμα του καλοκαιριού -πίνακες ζωγραφικής-μουσική και τραγούδια - και άλλα σχετικά με θέμα το καλοκαίρι.

Το υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

7181 Ημερίδα εξ αποστάσεως «Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και  οι  Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Αν. Αττικής και Δ.  Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το  Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα»  και  το Δίκτυο για το  Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνουν ημερίδα εξ αποστάσεως με τίτλο  ««Η κούκλα και το κουκλοθέατρο στην εκπαίδευση». Η ημερίδα θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/5/20, 17:30 – 19.40,  μέσω  ηλεκτρονικής πλατφόρμας . 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την  ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο  έγγραφο  μέχρι την Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 και ώρα 11 π.μ.  Οι  συμμετοχές για κάθε Διεύθυνση  είναι περιορισμένες.
 
  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά