Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά

Πολιτιστικά

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων: Αρβανιταντώνη ΒάσωimagesPo

Τηλ.Επικ.: 2104120913
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2017-18

Aποστέλλουμε τα έγγραφα που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τις/τους διευθύντριες/ες, προϊστάμενες/ους και τις/τους εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων 2017-18 (Περιβαλλοντική εκπαίδευση-Αγωγή Υγείας –Πολιτιστικά θέματα) τα οποία είναι απαραίτητα για τη χορήγηση των αντίστοιχων βεβαιώσεων.

Το 3 ή  4 ΕΝΤΥΠΟ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ από τις/τους διευθύντριες/ες, προϊστάμενες/οι των σχολικών μονάδων που υλοποίησαν προγράμματα.

Το 6 ΕΝΤΥΠΟ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ  από τις/τους συντονίστριες/στές εκπαιδευτικούς του σχολείου σας που υλοποίησαν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων 2016-17.

ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ συγκεντρωτικά  στο e-mail peragypol@gmail.com   μέχρι την Τετάρτη  30  Μαΐου 2018.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ - ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ/ΝΕΣ (1- 4)

  1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2017-18 (ΑΦΟΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ- ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ)
  2. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΕΣ/ΕΣ-ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ)

       3.    ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

       4.    ΕΝΤΥΠΟ ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΓΙΑ  ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ/ΤΕΣ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ  ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (5-6)

  1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2017-2018 (ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ)
  2. ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ/ΣΤΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ)       

ΔΙΗΜΕΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το Τμήμα Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων,δια της Υπευθύνου  Πολιτιστικών Θεμάτων, και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνέχεια των τριών προηγούμενων επιτυχημένων θεατρικών μαθητικών δημιουργιών, υλοποιούν  διήμερο παραστάσεων των μικρών θεατρικών έργων που έγραψαν οι μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης, με τίτλο «RESTART 2018: Οι μαθήτριες & μαθητές γράφουν και παίζουν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά»

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Μαΐου 2018, 10.00-13.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.                     

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
1. ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2018
2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
3. ΑΦΙΣΑ
4. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 

Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Κυθήρων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της  Υπευθύνου   Πολιτιστικών Θεμάτων, και  η Εφορεία Αρχαιοτήτων ής Πειραιά και Νήσων,  πραγματοποιούν 3  εκπαιδευτικά προγράμματα από 22 έως 25 Μαΐου 2018 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων.
Κάθε σχολική μονάδα που ενδιαφέρεται μπορεί να  αποστείλει τη συνημμένη  αίτηση επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμεί μέχρι την Τρίτη 8 Μαΐου 2018.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πραγματοποίηση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για μαθητές/τριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Πόρου, Τροιζηνίας, Μεθάνων

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της  Υπευθύνου   Πολιτιστικών Θεμάτων, και  η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων,  πραγματοποιούν 3  εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου(15 έως 18 Μαΐου 2018).
Κάθε σχολική μονάδα που ενδιαφέρεται μπορεί να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα (1 τάξη ή τμήμα, έως 30 μαθητές)  και να  αποστείλει τη συνημμένη  αίτηση επιλέγοντας το πρόγραμμα που επιθυμεί μέχρι  την Τρίτη 8 Μαΐου 2018.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ.
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ" 17- 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Στην έκθεση, οι µαθητές προσεγγίζουν το φαινόµενο της παγκόσµιας µεταναστευτικής κρίσης µέσα από τη συλλογή του σκηνογράφου, Πάνου Αραβαντινού (1886-1930).
H έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ» αποτελεί πρωτοβουλία διασχολικής συνεργασίας των σχολικών µονάδων 1ου Νηπιαγωγείου Νέου  Φαλήρου, 4ου Νηπιαγωγείου Πειραιά, 2ου Δηµοτικού Νέου Φαλήρου και του Δηµοτικού Σχολείου “Παιδαγωγική”.Υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αµνηστίας.
Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 17 Απριλίου – Τρίτη 24 Απριλίου 2018,  στη Δηµοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, 185 31 Πειραιάς - κτίριο παλαιού Ταχυδροµείου).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΑΦΙΣΑ

Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων: Επιμορφωτική ξενάγηση – Βιωματικό Εργαστήριο στην Εικαστική Έκθεση του Υπουργείου Παιδείας

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Π.Ε. Α’, Β’ Γ’, Δ’ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής (Υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων) και τη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο της Έκθεσης Εικαστικών που λειτουργεί στους χώρους του Υπουργείου, υλοποιεί Ημερίδα – Επιμορφωτική ξενάγηση και βιωματικό εργαστήριο, με στόχο τη γνωριμία των Εκπαιδευτικών με την Έκθεση και την επιμόρφωσή τους σε θέματα Τέχνης.
Η Εικαστική Έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής και εγκαταστάσεις Ελλήνων καλλιτεχνών, όλων αποφοίτων της ΑΣΚΤ, που διατέθηκαν από τη μεγάλη συλλογή της Σχολής στο Υπουργείο και θα παραμείνουν ως επισκέψιμη έκθεση στους χώρους του. Aποτελούσε ένα όραμα του  Γιάννη Παντή, που ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εργάστηκε με θέρμη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον ισόγειο χώρο του Υπουργείου και στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί το Σάββατο, 28 Απριλίου και ώρες 10:00–14:00. Αίτηση συμμετοχής ως τηνΤετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά