Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά

Πολιτιστικά

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων: Αρβανιταντώνη ΒάσωimagesPo

Τηλ.Επικ.: 2104120913
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2267 Διαδικτυακό εργαστήριο πολιτιστικών θεμάτων: «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Αττικής, και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά , δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», διοργανώνουν εργαστήριο τριών συναντήσεων, εξ αποστάσεως, για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο με τίτλο «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη». Τα εργαστήρια  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 27/2, την Κυριακή, 28/2 & την Παρασκευή 5/3 και ώρες 18:30 – 20:30.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται μέχρι  την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

2267 Διαδικτυακό εργαστήριο  πολιτιστικών θεμάτων: «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη»

Πρόγραμμα εργαστηρίου

2260 Διαδικτυακό σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων: «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 – 20:30, με θέμα: «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία».
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται μέχρι  την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
 

1825 Διαδικτυακό σεμινάριο «Αρπαγές αρχαιοτήτων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η περίπτωση της Αίγινας»

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά , διά των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,  σε συνεργασία με το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, 17.30 - 19.00, με θέμα: «Αρπαγές αρχαιοτήτων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η περίπτωση της Αίγινας».

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί  μπορούν να υποβάλουν δήλωση μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 (15:00)  στην φόρμα που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

 

1825 Σεμινάριο-Αρπαγές αρχαιοτήτων επι Τουρκοκρατίας

 

ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: “Βρες μια ιστορία”

Η δράση Πολιτιστικών Θεμάτων «Βρες μια ιστορία» πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και συγκεκριμένα κατά την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2020. Οργανώθηκε με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Π.Ε. Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή τέσσερα έργα σχετικά με τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας, που παραχώρησε η βραβευμένη εικονογράφος Κέλλυ Ματαθία-Κόβο για το σκοπό αυτό. Με αφορμή τις εικόνες, μαθητές και μαθήτριες, με  την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, αλλά και γονείς, δημιούργησαν ατομικά ή σε ομάδες δικές τους πρωτότυπες ιστορίες.

 ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: “Βρες μια ιστορία”

23556 Διαδικτυακό Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Στο σχολείο με τα Comics με αφορμή τους ήρωες του 1821»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Comicdom Press, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, βιωματικού χαρακτήρα, τριών συναντήσεων με θέμα: «Στο σχολείο με τα Comics με αφορμή τους  ήρωες του 1821». Οι συναντήσεις  θα πραγματοποιηθούν, κατά τις ώρες 18:00 – 20:30, στις 14/1, 21/1 και 28/1/2021.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

 
 

22421 Ημερίδα : Το δικαίωμα του παιδιού στην υγεία. Τι σημαίνει;

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (δια των υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνει εξ αποστάσεως ημερίδα - στρογγυλό τραπέζι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου)  με τίτλο «Το δικαίωμα του παιδιού στην υγεία. Τι σημαίνει;», την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρες 17:50 - 20:30.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ.

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά