Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά

Πολιτιστικά

Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων: Αρβανιταντώνη ΒάσωimagesPo

Τηλ.Επικ.: 2104120913
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ημερίδα στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος: «Γνωριμία με το επάγγελμα των Σφουγγαράδων της Καλύμνου και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΝΜΕ»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των  Υπευθύνων  Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία  με το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος διοργανώνει  ημερίδα  με αφορμή το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα με τίτλο «Σφουγγαράδες της Καλύμνου και φυσικό σφουγγάρι».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, 10.30 – 12.30, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. 
Αίτηση συμμετοχής μέχρι  την Τετάρτη  5  Δεκεμβρίου 2018.

1. ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΝΜΕ
2. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
3. ΧΑΡΤΗΣ - ΠΡΟΣΒΑΣΗ

22815 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΤΕ-ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ»

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και  Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,  διοργανώνει ημερίδα που απευθύνεται στο Προσωπικό των Σχολικών Μονάδων  Ειδικής Αγωγής (Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, Ειδικό Εκπαιδευτικό  Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό)  και σε εκπαιδευτικούς Ειδικής  Αγωγής,  Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης,  με θέμα:  «Ειδικά  Σχολεία και Καινοτόμες Δράσεις: Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της  σκηνογραφίας του Πάνου Αραβαντινού».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 5.30-7.30 μμ  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επιθυμούν  να συμμετάσχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική  φόρμα στον  σύνδεσμο που υπάρχει στο συνημμένο έγγρφο έως και την  Παρασκευή 16/11/2018.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

1. 22815 ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
2. ΧΑΡΤΗΣ - ΠΡΟΣΒΑΣΗ

20199 Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων: «Περπατάω με την τάξη μου στην Πλάκα»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων,  διοργανώνει  ημερίδα για τους/τις εκπαιδευτικούς με θέμα: «Περπατάω με την  τάξη μου στην Πλάκα». Η ημερίδα  Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018. Αίτηση μέχρι  την Τετάρτη  7 Νοεμβρίου 2018.

1.ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ
2.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διήμερη Επιμόρφωση-Βιωματικά Εργαστήρια με θέμα «Ρητορική και Δημοκρατική παιδεία: Διδακτικές Προτάσεις και Εφαρμογές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα και στα Καινοτόμα Προγράμματα»

Η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και  Αγωγής Υγείας, το Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά και η Ελληνική Ένωση  για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση διοργανώνουν βιωματικά  εργαστήρια με θέμα: «Ρητορική και Δημοκρατική παιδεία: Διδακτικές Προτάσεις και Εφαρμογές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα και στα Καινοτόμα Προγράμματα». Τα βιωματικά εργαστήρια, συνολικής διάρκειας έντεκα (11) ωρών, θα  πραγματοποιηθούν στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 στο Ράλλειο Γυμνάσιο  Θηλέων Πειραιά. 

Αιτήσεις συμμετοχής έως και την Τετάρτη 31/10/2018.

1. Πρόσκληση Διήμερη Επιμόρφωση-Ρητορική και Δημοκρατική Παιδεία
2. Πρόγραμμα διήμερης επιμόρφωσης

Διήμερο σεμινάριο δημιουργικής γραφής «Ιστορίες για την Ιστορία»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της Υπεύθυνης  Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Γραφείο  Εκπαιδευτικών  Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πειραιά και Νήσων,  διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο δημιουργικής γραφής για εκπαιδευτικούς, με τίτλο: «Ιστορίες για την Ιστορία»- προτάσεις και ιδέες για τη δημιουργική αξιοποίηση του μουσείου. Αίτηση συμμετοχής μέχρι τη Δευτέρα 29/10/2018.

 

18512 Ημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας Αίγινας: «… του ανέμου και της φωτιάς»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των  Υπευθύνων  Πολιτιστικών Θεμάτων και  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία  με το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων   Πειραιά και Νήσων και στο πλαίσιο  των  εκδηλώσεων  «Περιβάλλον και  Πολιτισμός 2018 «Πνοές Ανέμων» διοργανώνει  ημερίδα  με εκπαιδευτική  θεματική περιήγηση  στο  Αρχαιολογικό  Μουσείο Κολώνας Αίγινας με  τίτλο «… του ανέμου και της φωτιάς» το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018,   11.00 – 13.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κολώνας Αίγινας.
 Aίτηση συμμετοχής μέχρι  την Τετάρτη  17 Οκτωβρίου 2018.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά