Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια (Πολιτιστικά)

22475 Διαδικτυακή ημερίδα «Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο απόηχος 2500 χρόνια μετά»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄,Β΄,Γ΄,Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής (δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων) και  το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων διοργανώνει  διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο απόηχος 2500 χρόνια μετά» η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/12/21, και ώρες 18:00 – 20:00.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ. στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο. 

Ημερίδα στην Αίγινα «Ο ναός της Αφαίας Αθηνάς από την αρχαιότητα έως τους νεότερους χρόνους: ακμή, παρακμή και λεηλασίες»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων   Πειραιά και Νήσων διοργανώνει ημερίδα με εκπαιδευτική θεματική περιήγηση στο Ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ. στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο συνημμένο έγγραφο.

17494  ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

15093 Ημερίδα «Κουκλοπαίζουμε. Δάσκαλος και θεατρική κούκλα στην τάξη»

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης χρονιάς υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΥΠΑΙΘ προγράμματος «Κουκλοπαίζουμε» σε σχολεία, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων), σε συνεργασία με Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. της Αττικής, το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και την Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχει στη διοργάνωση ημερίδας εξ αποστάσεως με θέμα την αξιοποίηση και τη δυναμική της  θεατρικής κούκλα στην τάξη, καθώς και την παρουσίαση παιδαγωγικών εφαρμογών που υλοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς κατά τη χρονιά 2020-21.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/9/21, και ώρες 18:00 – 20:45. Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 11 π.μ. στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

 
 

6293 Διαδικτυακό σεμινάριο : Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: “Το όνομά μου είναι … δικό μου!”

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μέσω των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.), στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;»,  πραγματοποιεί διαδικτυακό – συμμετοχικό σεμινάριο διάρκειας 4 ωρών,  για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών, με τίτλο: Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων: “Το όνομά μου είναι … δικό μου!”

Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ZOOM, Τρίτη 25 & Τετάρτη 26/5/2021, ώρες: 18.30-20.30
Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο έως την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.

 

Εκπαιδευτικό υλικό σεμιναρίου «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις εμπλουτισμού πολιτιστικών προγραμμάτων»

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Πειραιά, Ανατολικής και, Δυτικής Αττικής), δια των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, υλοποίησε   στις  12  Απριλίου 2021   διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον  οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις εμπλουτισμού πολιτιστικών προγραμμάτων»

Δείτε  ΕΔΩ το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό από το σεμινάριο  

Βασιλική Λάζου «Γυναίκες και Επανάσταση του 1821»

Ιωάννα Δεκατρή «Η ζωή των γυναικών στην Επανάσταση και τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας: Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων»

 

5133 Διαδικτυακή εκδήλωση πολιτιστικών θεμάτων «Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του παιδιού»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄, Β΄, Γ’, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του παιδιού», την Παρασκευή 16 Απριλίου, και ώρες 18:00 – 20:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου (2/4) και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου(23/4). Στη συνάντηση θα αναγνωστούν σύντομα αποσπάσματα βιβλίων που μιλούν για τα δικαιώματα των παιδιών από συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και μέλη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Δείτε περισσότερα στο συνημμένο.
Τη συνάντηση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο συνημμένο έγγραφο.To τελικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί και θα  σταλεί στις σχολικές μονάδες στις 14/4/2021.

 
 
 
 
 
  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις