Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια (Πολιτιστικά)

11625 Σεμινάριο «Ταξίδι στην τέχνη μέσα από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια  της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία  με τη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά  διοργανώνει  σεμινάριο  με εργαστήριο για τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά, με τίτλο: «Ταξίδι στην τέχνη  μέσα από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά»
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, 10.00 – 12.30,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Αιτήσεις μέχρι την Τετάρτη  27/9/2017.

1.11625 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
3. ΧΑΡΤΗΣ - ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Βιωματικό σεμινάριο για την αφήγηση στη σχολική τάξη

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια  της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει  εισαγωγικό-βιωματικό σεμινάριο για την αφήγηση στη σχολική τάξη με  τίτλο: «Τι θέλει αυτός ο δράκος στην τάξη μας;» για τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά.
Αιτήσεις μέχρι την Τετάρτη  10/5/2017. Ο αριθμός συμμετεχόντων  είναι περιορισμένος.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
«Τι θέλει αυτός ο δράκος στην τάξη μας;»
ΧΑΡΤΗΣ- ΠΡΟΣΒΑΣΗ

3η πλατφόρμα θεατρικής μαθητικής δημιουργίας δημοτικών σχολείων «re-start ή το θέ-ατρο αλλιώς» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

             Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της  Υπευθύνου   Πολιτιστικών Θεμάτων,    και  το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σας προσκαλούν στο διήμερο παρουσίασης θεατρικών   μαθητικών δημιουργιών των  Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης, Σάββατο 1 (10.00-12.30) & Κυριακή 2  Απριλίου  2017  (10.00-12.00) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Βιωματικό σεμινάριο Σχολικών Δραστηριοτήτων «Προσφυγικές ροές- ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα».  Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, 5.00 – 8.00 το απόγευμα, στο 5ο ΔΣ Κερατσινίου (Ταϋγέτου 8, 2104314558). Aίτηση συμμετοχής  μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

3165 Βιωματικό σεμινάριο

Πρόγραμμα

Αίτηση συμμετοχής

Χάρτης-πρόσβαση

 

Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Διαφύλαξη της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευση – Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ»

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄, Δ΄ Αθήνας και τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν σεμινάριο για τις/τους εκπαιδευτικούς με θέμα: «Διαφύλαξη της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευση – Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση «Θησείο»).

3123 Σεμινάριο

Πρόγραμμα σεμιναρίου

Αίτηση

Χάρτης

2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας Εκπαιδευτικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 και Αρτέμιδος, Π. Φάληρο)

 
Στο 2ο Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας Εκπαιδευτικών με τίτλο «Με το βλέμμα του δασκάλου… », συμμετέχει η Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά, σε συνεργασία με την Δ΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας και Π.Ε. Α΄ΑΘήνας, δια των Υπευθύνων  Πολιτιστικών Θεμάτων, με το Δήμο Π. Φαλήρου, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Περιλαμβάνει Έκθεση Συγγραφικών έργων, Γλυπτών, Ζωγραφικής, Εικαστικών δημιουργιών, Αγιογραφίας, Φωτογραφίας,  Εικονογράφησης και  παρουσιάσεις των έργων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.
 
  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις