Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια (Πολιτιστικά)

16167 Ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης «Σωπαίνω, ψιθυρίζω, μιλάω, φωνάζω. Έχω τον λόγο μου!» - Προβολή ταινίας

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» και υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Π.Ε. Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης με τίτλο «Σωπαίνω, ψιθυρίζω, μιλάω, φωνάζω. Έχω τον λόγο μου!», την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, και ώρες 16:00-19:45, στην αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς στην Αθήνα.

Αίτηση  μέχρι τη Δευτέρα  20/11/2017.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

16167 ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών για Συμμετοχή στο Εισαγωγικό Σεμινάριο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των  Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας,   διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στη σχολική κοινότητα και την ανάλυση των παραμέτρων που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εκπαιδευτικοί κατά την υλοποίηση των ως άνω Προγραμμάτων.

 

Ημερίδα παρουσίασης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρακολούθηση συναυλίας

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατ. Αττικής (υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων), ημερίδα Παρουσίασης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

14382 Iστορική ξενάγηση στην έκθεση: «Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική… Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης»

Iστορική ξενάγηση στην έκθεση:«Έτσι σώθηκε η Ηλεκτρική… Μια μάχη στην καρδιά της Απελευθέρωσης»  διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των  Υπευθύνων  Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τον Τομέα Αρχείων/ Ιστορικό Αρχείο ΔΕΗ, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου  2017, 18.00 – 19.00, στον  Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Γεωργίου στο Κερατσίνι.

Αποστολή συμμετοχής μέχρι  και  τη Δευτέρα 30  Οκτωβρίου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ και ΤΟ ΧΑΡΤΗ-ΠΡΟΣΒΑΣΗ

14382  Iστορική ξενάγηση

ΧΑΡΤΗΣ-ΠΡΟΣΒΑΣΗ

11625 Σεμινάριο «Ταξίδι στην τέχνη μέσα από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια  της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία  με τη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά  διοργανώνει  σεμινάριο  με εργαστήριο για τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά, με τίτλο: «Ταξίδι στην τέχνη  μέσα από τις μόνιμες συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά»
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, 10.00 – 12.30,  στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Αιτήσεις μέχρι την Τετάρτη  27/9/2017.

1.11625 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
3. ΧΑΡΤΗΣ - ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Βιωματικό σεμινάριο για την αφήγηση στη σχολική τάξη

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια  της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει  εισαγωγικό-βιωματικό σεμινάριο για την αφήγηση στη σχολική τάξη με  τίτλο: «Τι θέλει αυτός ο δράκος στην τάξη μας;» για τις/τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Π.Ε. Πειραιά.
Αιτήσεις μέχρι την Τετάρτη  10/5/2017. Ο αριθμός συμμετεχόντων  είναι περιορισμένος.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
«Τι θέλει αυτός ο δράκος στην τάξη μας;»
ΧΑΡΤΗΣ- ΠΡΟΣΒΑΣΗ

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις