Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια (Πολιτιστικά)

Εκπαιδευτικό υλικό σεμιναρίου «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις εμπλουτισμού πολιτιστικών προγραμμάτων»

Οι Διευθύνσεις Α/θμιας και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Πειραιά, Ανατολικής και, Δυτικής Αττικής), δια των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, υλοποίησε   στις  12  Απριλίου 2021   διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα: «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον  οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις εμπλουτισμού πολιτιστικών προγραμμάτων»

Δείτε  ΕΔΩ το παρακάτω εκπαιδευτικό υλικό από το σεμινάριο  

Βασιλική Λάζου «Γυναίκες και Επανάσταση του 1821»

Ιωάννα Δεκατρή «Η ζωή των γυναικών στην Επανάσταση και τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας: Προτάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικών δράσεων και προγραμμάτων»

 

5133 Διαδικτυακή εκδήλωση πολιτιστικών θεμάτων «Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του παιδιού»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄, Β΄, Γ’, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Διαβάζοντας για τα δικαιώματα του παιδιού», την Παρασκευή 16 Απριλίου, και ώρες 18:00 – 20:30, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Παιδικού Βιβλίου (2/4) και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου(23/4). Στη συνάντηση θα αναγνωστούν σύντομα αποσπάσματα βιβλίων που μιλούν για τα δικαιώματα των παιδιών από συγγραφείς, εκπαιδευτικούς και μέλη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Δείτε περισσότερα στο συνημμένο.
Τη συνάντηση μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο συνημμένο έγγραφο.To τελικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί και θα  σταλεί στις σχολικές μονάδες στις 14/4/2021.

 
 
 
 
 

4587 Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων: «Γυναίκες και Επανάσταση 1821»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία  με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και  Δ/θμιας Εκπαίδευσης (Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Πειραιά, Ανατολικής και, Δυτικής Αττικής), διά των υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει  τη Δευτέρα,  12/04/2021  και ώρα 18.00 – 20.00 διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα:  «Γυναίκες και Επανάσταση 1821. Από τον  οθωμανικό κόσμο στο ελεύθερο ελληνικό κράτος. Προτάσεις εμπλουτισμού πολιτιστικών προγραμμάτων».
Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την Πέμπτη, 8/4/2021, 12 πμ .Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις μετά από πιστοποίηση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

4587 Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων: «Γυναίκες και Επανάσταση 1821»

4007 Διαδικτυακό σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων με θέμα: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η δημιουργική σύζευξη θεατρικών τεχνικών και ψηφιακών μέσων στην προσέγγιση ενός ήρωα της Επανάστασης του 1821»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου, Τομέας Ανθρωπιστικών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η δημιουργική σύζευξη  θεατρικών τεχνικών και  ψηφιακών μέσων στην προσέγγιση  ενός  ήρωα της Επανάστασης του 1821». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαρτίου κατά τις ώρες 18:00 – 20:30.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 και ώρα 13:00.Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις μετά από πιστοποίηση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

4007 Διαδικτυακό σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων με θέμα: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Η δημιουργική σύζευξη θεατρικών τεχνικών και ψηφιακών μέσων στην προσέγγιση ενός ήρωα της Επανάστασης του 1821»

2267 Διαδικτυακό εργαστήριο πολιτιστικών θεμάτων: «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Π.Ε. Αττικής, και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά , δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», διοργανώνουν εργαστήριο τριών συναντήσεων, εξ αποστάσεως, για την κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο με τίτλο «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη». Τα εργαστήρια  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 27/2, την Κυριακή, 28/2 & την Παρασκευή 5/3 και ώρες 18:30 – 20:30.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται μέχρι  την Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.

2267 Διαδικτυακό εργαστήριο  πολιτιστικών θεμάτων: «Αυτοσχεδιασμοί με την Κούκλα στην τάξη»

Πρόγραμμα εργαστηρίου

2260 Διαδικτυακό σεμινάριο πολιτιστικών θεμάτων: «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 – 20:30, με θέμα: «Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία».
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται μέχρι  την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
 
  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις