Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια (Πολιτιστικά)

2794 Ημερίδα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά «Αναζητώντας τις “Αντιθέσεις”»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των  Υπευθύνων  Πολιτιστικών Θεμάτων και  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Γραφείο  Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων  Πειραιά και Νήσων, διοργανώνουν ημερίδα με  βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς, με τίτλο: «Αναζητώντας τις  «Αντιθέσεις», την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 (11.00 – 13.00) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά (Χαριλάου Τρικούπη 31), με αφορμή την έκθεση που παρουσιάζεται στο χώρο του μουσείου με τίτλο «Αντιθέσεις».

Αίτηση μέχρι την Τετάρτη 21/2/2018.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

2794  ΗΜΕΡΙΔΑ -ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

549 Διοργάνωση Επιμορφωτικής Επίσκεψης για εκπαιδευτικούς στο Κέντρο Ιστορίας & Επιστήμης "ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" στην Κόρινθο

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια  της  Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων,  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας (υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων) και  το  Κέντρο Ιστορίας  & Επιστήμης  "ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" συνδιοργανώνουν επιμορφωτική επίσκεψη στο Κέντρο στην Κόρινθο, με στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα:"6  ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ" -  Από την Αρχαίο Δίολκο ...  στη Διώρυγα της Κορίνθου».
Η επίσκεψη θα διεξαχθεί  την  Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, στις 11.00 π.μ – 2.00 μ.μ. Η μετακίνηση και η ξενάγηση στο χώρο θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.
Αίτηση  μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

549 ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

548. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» και την υποστήριξη του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, διοργανώνει δωρεάν  προβολή ταινίας, με τίτλο «Révolution école» (Όταν η Ουτοπία πήγαινε σχολείο), στον κινηματογράφο  ΣΙΝΕΑΚ (Καραΐσκου102, πλ. Κοραή - Δημαρχιακό Μέγαρο, Πειραιάς) την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, 11.00-13.00.


548.ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΦΙΣΑ

16167 Ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης «Σωπαίνω, ψιθυρίζω, μιλάω, φωνάζω. Έχω τον λόγο μου!» - Προβολή ταινίας

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, την Παιδαγωγική Ομάδα «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» και υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Π.Ε. Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, ημερίδα για το δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία της έκφρασης με τίτλο «Σωπαίνω, ψιθυρίζω, μιλάω, φωνάζω. Έχω τον λόγο μου!», την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, και ώρες 16:00-19:45, στην αίθουσα του κινηματογράφου Αλκυονίς στην Αθήνα.

Αίτηση  μέχρι τη Δευτέρα  20/11/2017.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

16167 ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών για Συμμετοχή στο Εισαγωγικό Σεμινάριο Σχολικών Δραστηριοτήτων

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια των  Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, Αγωγής Υγείας,   διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων». Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της σπουδαιότητας των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στη σχολική κοινότητα και την ανάλυση των παραμέτρων που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι εκπαιδευτικοί κατά την υλοποίηση των ως άνω Προγραμμάτων.

 

Ημερίδα παρουσίασης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρακολούθηση συναυλίας

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τις Διευθύνσεις Π.Ε. Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας και Ανατ. Αττικής (υπεύθυνες Πολιτιστικών Θεμάτων), ημερίδα Παρουσίασης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και των Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις