Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις

Σεμινάρια (Πολιτιστικά)

23556 Διαδικτυακό Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Στο σχολείο με τα Comics με αφορμή τους ήρωες του 1821»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Comicdom Press, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο, βιωματικού χαρακτήρα, τριών συναντήσεων με θέμα: «Στο σχολείο με τα Comics με αφορμή τους  ήρωες του 1821». Οι συναντήσεις  θα πραγματοποιηθούν, κατά τις ώρες 18:00 – 20:30, στις 14/1, 21/1 και 28/1/2021.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί μπορούν  να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021.

 
 

22421 Ημερίδα : Το δικαίωμα του παιδιού στην υγεία. Τι σημαίνει;

H Διεύθυνση Π.Ε. Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Α΄ Αθήνας (δια των υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνει εξ αποστάσεως ημερίδα - στρογγυλό τραπέζι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου)  με τίτλο «Το δικαίωμα του παιδιού στην υγεία. Τι σημαίνει;», την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρες 17:50 - 20:30.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:00 π.μ.

20091 Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Κουκλοπαίζουμε 2020»

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και  οι Διευθύνσεις Π.Ε. Α’, Β’, Γ’, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και  Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία  με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα», και το Δίκτυο για το  Θέατρο στην Εκπαίδευση, διοργανώνουν σεμινάριο εξ αποστάσεως, για την  κατασκευή και την αξιοποίηση θεατρικής κούκλας στο σχολείο, με τίτλο:  «Κουκλοπαίζουμε 2020»
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και ώρες  17:30 – 20:30 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Webex.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την  ηλεκτρονική φόρμα που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την  Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020.

20091 Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Κουκλοπαίζουμε 2020»

18651 Α. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "1821-2021 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" - B. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ 1821

Α. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β’, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής , Δυτικής Αττικής  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνουν εξ αποστάσεως ημερίδα με θέμα: «1821 -2021: Αξιοποίηση ψηφιακών πηγών στην Α/θμια και τη Β/θμια Εκπαίδευση».Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, κατά τις ώρες 17:00-20:00, μέσω της πλατφόρμας Webex, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς , τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πρόγραμμα Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (ΚΕΑΕ) ,  το Ίδρυμα Λαμπράκη, τον Όμιλο για την Ιστορική Εκπαίδευση (ΟΙΕΕ), το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας, Ομάδα Έργου «Επιστήμη   και    Κοινωνία»   -  «200    Χρόνια    από    την    Ελληνική Επανάσταση» από Ιόνιο Πανεπιστήμιο με στήριξη Ελληνικού   Ιδρύματος  Έρευνας  και Καινοτομίας. Δηλώσεις συμμετοχής  στην ηλεκτρονική φόρμα  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 .  Η παρουσίαση της ημερίδας θα γίνει επίσης στην ελληνική νοηματική από τον κ. Φουφουδάκη Ματθαίο, Εκπαιδευτικό ΠΕ01, Διερμηνέα ΕΝΓ.  

Β. Οι ως άνω Διευθύνσεις προτίθενται να ιδρύσουν Περιφερειακό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο: «1821, πριν και μετά: Όταν όλα αλλάζουν. Η περίπτωση της Αττικής» με ενδεικτική θεματολογία που επισυνάπτεται. Για να ενταχθεί μια σχολική μονάδα στο δίκτυο θα πρέπει να υλοποιεί σχολικό πρόγραμμα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα που εντάσσεται στην ευρύτερη θεματολογία του. Το δίκτυο θα υποστηριχθεί με σειρά σεμιναρίων, συνεργασίες, προτάσεις, καθώς και με εκπαιδευτικό υλικό.

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

 

- ΈΓΓΡΑΦΟ "ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ 1821-2021 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ" ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ

 

- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ- ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

 

 

16822 Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων “Τέχνη και Μουσείο: Παιχνίδια χωρίς τέλος”

 Η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιά και οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Γ, Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, διοργανώνουν εξ  αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Τέχνη και Μουσείο: Παιχνίδια χωρίς τέλος».Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020, μέσω  ηλεκτρονικής πλατφόρμας. 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την  ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο  έγγραφο  μέχρι την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 1μμ . Οι  συμμετοχές για κάθε Διεύθυνση  είναι περιορισμένες.
 
 

 

Διαδικτυακό σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων «Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή νοημοσύνη»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  και οι Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’, Β΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και  Δυτικής Αττικής, δια των Υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων, διοργανώνουν  επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Παραμύθι-προφορικότητα και πολλαπλή  νοημοσύνη». 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24/6/20, 17:30 – 19:30  μέσω της πλατφόρμας WebEx Events.
Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν την  ηλεκτρονική φόρμα  που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο έγγραφο μέχρι  την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 11 π.μ.

  • Καιρός

Αρχική Σελίδα Σχολ. Δραστηριότητες Πολιτιστικά Σεμινάρια - Εκδηλώσεις