Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Βασιλικής Αρβανιταντώνη, διοργανώνει σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ’ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων, και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδος (ΙΡΕΣΕ) το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης.
Για την πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία των εκπαιδευτικών που θα συμμετέχουν με τους μαθητές τους στο 5ο Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης, σε συνέχεια αντίστοιχων προηγούμενων σεμιναρίων που υλοποιήθηκαν, θα πραγματοποιηθεί και φέτος προπαρασκευαστικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Λόγος και μαγευτικές ιστορίες. Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια…»
Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης για μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 στους χώρους της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το εξ αποστάσεως σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023, και ώρα 18.00-20.00, μέσα από την πλατφόρμα webex.

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα μέχρι την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 στον σύνδεσμο που αναγράφεται στο επισυναπτόμενο  έγγραφο.
Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν από το  email  που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική φόρμα για την συμμετοχή τους  και τον τρόπο σύνδεσής τους στην πλατφόρμα παρακολούθησης του σεμιναρίου από την Τρίτη 31-1-2023.
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις μετά από πιστοποίηση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

AA ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ- Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης