Συνάδελφοι,

Από 16/10/2023 μέχρι και 03-11-2023 το αργότερο θα είναι διαθέσιμη μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΔΙΠΕ Πειραιά η Υπεύθυνη Δήλωση τόσο για τη χορήγηση οικογενειακής παροχής όσο και για την επικαιροποίηση στοιχείων μισθοδοτούμενων για το σχολικό έτος 2023-2024.

Υπόχρεοι συμπλήρωσης είναι ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ που μισθοδοτούνται από τη ΔΙΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ μέσω του τακτικού προϋπολογισμού (ΕΚΤΌΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΣΠΑ που έχουν ήδη υποβάλει δήλωση κατά την πρόσληψή τους και δε μισθοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό). Υπάρχει όμως η δυνατότητα συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής δήλωσης και για όσους υπαλλήλους υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της ΔΙΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑ χωρίς να μισθοδοτούνται από εμάς (π.χ. με απόσπαση) . Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί τους όταν χρειαστεί μιας και θα έχουμε στη διάθεσή μας επικαιροποιημένα στοιχεία τους. ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Η συμπλήρωση των στοιχείων στο δικό μας πληροφοριακό σύστημα δε σημαίνει απαλλαγή της υποχρέωσής τους να στείλουν αντίστοιχη δήλωση στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που ανήκουν οργανικά και τους μισθοδοτεί.

 Στην αίτηση που ανοίγει στην πλατφόρμα έχει γίνει μεταφορά των στοιχείων του προηγούμενου έτους που είχαμε στα δικά μας πληροφοριακά συστήματα στη νέα σας δήλωση οπότε συμπληρώνετε όπου σας δίνεται η δυνατότητα ΜΟΝΟ τα νέα διαφοροποιημένα από τα περσινά στοιχεία. Όπου δε δίνεται τέτοια δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας ή γίνει κάποιο λάθος στη συμπλήρωση στέλνετε την όποια διαφοροποίηση μαζί με το παραστατικό που την αποδεικνύει γράφοντας οπωσδήποτε στοιχεία ταυτοποίησής σας (ΑΜ-ΑΦΜ) στο e-mail του helpdesk (helpdesk@dipe-peiraia.att.sch.gr ) και το διορθώνουμε εμείς στην πλατφόρμα. Στο τέλος επικυρώνετε – επικαιροποιείτε τα προσυμπληρωμένα στοιχεία πατώντας το “Οριστική Υποβολή”.

Σε ότι αφορά τους  μεταπτυχιακούς – διδακτορικούς τίτλους σας θυμίζουμε πως μας ενδιαφέρει η αναγραφή ΜΟΝΟ των τίτλων για τους οποίους έχει αναγνωριστεί ή πρόκειται να αναγνωριστεί ΣΥΝΑΦΕΙΑ.

Και φέτος σας ζητάμε να ελέγξετε και να επικαιροποιήσετε το ΙΒΑΝ του λογαριασμού Μισθοδοσίας σας όπου συνεχίζουν να λειτουργούν λογαριασμοί τραπεζών που δεν υφίσταται πλέον (π.χ. Αγροτικής, Εμπορικής κ.λ.π.) επειδή έχει γίνει αντιστοίχισή τους στο τραπεζικό σύστημα με τον ΙΒΑΝ του νέου λογαριασμού που εσείς έχετε σε αντικατάσταση του παλιού. Για να διασφαλιστεί η δυνατότητα ελέγχου από το Ο.Π.Σ. μισθοδοσίας και η αποφυγή λαθών συστήνεται να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να ενημερωθεί το Ο.Π.Σ. με το ΙΒΑΝ του εν ενεργεία λογαριασμού σας. Για να κάνετε αλλαγή του λογαριασμού που μισθοδοτείστε επισυνάπτετε με την Δήλωση : α) Υπεύθυνη δήλωση αλλαγής λογαριασμού μισθοδοσίας και β) φωτοαντίγραφο του λογαριασμού με τον αριθμό ΙΒΑΝ.

 

Η πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της ΔΙΠΕ Πειραιά γίνεται μέσα από τον υπερσύνδεσμο : https://dipepeir.gr/peiraias/monimoi_oikogeneiaki_paroxi/index.php

Η συμπλήρωση της φόρμας παρακαλούμε να γίνεται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ και ΜΟΝΟ.

 

Μετά την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ λαμβάνετε αριθμό πρωτοκόλλου και οδηγείστε σε μια νέα σελίδα όπου βλέπετε τόσο τη δήλωσή σας όσο και τα αρχεία που έχετε επισυνάψει σε αυτήν και είναι δυνατή η εκτύπωσή της για το αρχείο σας. Σε κάθε περίπτωση έχει γίνει ορθή υποβολή μόνο όταν έχετε λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από το σύστημα.

Τέλος παρακαλούμε να υποβάλετε τη δήλωσή σας ΕΓΚΑΙΡΑ, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή οικογενειακής παροχής και στις επόμενες μισθοδοσίες .

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

 

Τμήμα Β Οικονομικού – ΔΙΠΕ Πειραιά.