ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ

της  Διευθύντριας της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά  κ. Αθανασίας Μεϊντάση

 

Αγαπητές / αγαπητοί συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

 

Η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, αποτελεί σημαντική πρόκληση για μένα. Στο ξεκίνημα μίας νέας χρονιάς με πολλαπλές ιδιαιτερότητες, αλλά ευελπιστώ όχι τόσο δύσκολης όπως οι δύο προηγούμενες, δεσμεύομαι να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξια στην εκπλήρωση των πολύπλευρων αναγκών των εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων και κηδεμόνων.

Διαδέχθηκα τον εξαιρετικό συνάδελφο κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο, ο οποίος με ενημέρωσε για το έργο που έχει συντελεστεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Σε λίγες μέρες θα υποδεχθούμε τους μαθητές μας στα σχολεία μας.

Θα ήθελα να σας ευχηθώ δύναμη και υγεία και να δεσμευθώ ότι από τη θέση αυτή και με γνώμονα την τιμή και την υπόληψή μου,  θα προσπαθήσω να ακολουθώ όσα καθορίζει η δεοντολογία της επιστήμης, της κοινωνίας και της εκπαίδευσης, συνεισφέροντας ενεργά στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης.

Παράλληλα, θα προσπαθήσω να αποτρέψω κάθε μορφή Διοικητικής αυθαιρεσίας, η οποία θα μειώνει το επιστημονικό και κοινωνικό κύρος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν στην περιφέρεια του Πειραιά. Μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, καλλιεργώντας ένα θετικό και ήρεμο κλίμα σε ό,τι αφορά στη διοίκηση των σχολείων μας και στηριζόμενη στην αξιοκρατία, την ισονομία, τη διαφάνεια για την προαγωγή της Εκπαίδευσης ως δημόσιο αγαθό, θα υπηρετήσω, παραμένοντας πιστή στις διαχρονικές κατακτήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και  στις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης.

Θα είμαι πάντα κοντά σε εσάς και στα ζητήματα των σχολείων σας, ώστε από κοινού να θέτουμε στόχους και να εργαζόμαστε προκειμένου η διοίκηση να είναι συμμαχητής στον καθημερινό αγώνα για μία καλύτερη εκπαίδευση, καθόσον αυτό είναι που χρειάζεται η κοινωνία μας και οι μαθητές μας.

 

Η Διευθύντρια

της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Αθανασία Μεϊντάση